achtergrond maan Nachtrust Academy

Wat tof dat je de checklist in wilt vullen!

Benieuwd naar de inzichten?

Klik op de foto voor de download!

Tip: download de checklist voordat je hem invult. Je ontvangt deze ook nog per mail. Mocht je binnen een paar minuten geen mail van ons ontvangen, check dan even je SPAMbox, soms willen ze daar wel eens in verdwijnen.


Welke inzichten kun je uit de checklist halen? De samenvatting vind je hieronder, met linkjes naar meer informatie.

checklist scheef

Nachtrust is meer dan slaap.

lichamelijke strubbelingen checklist - Nachtrust Academy

Lichamelijke strubbelingen

Je kunt veel lichamelijke klachten aanpakken door eens goed naar je bed te kijken. De stof die je op je bed hebt liggen kan een groot verschil maken voor bijvoorbeeld koude voeten, jeuk en eczeem. Er zijn stoffen die verwarmend en superzacht voor de huid zijn, waardoor je huid veel minder geïrriteerd raakt. Of juist stoffen die zorgen dat vocht sneller verdampt en je minder last hebt van zweten in bed. Ook is de juiste ondersteuning van je lichaam belangrijk door middel van een goed (topdek)matras, zodat je niet meer verkrampt of stijf uit bed stapt.


Dit zijn kleine, praktische aanpassingen die al een groot verschil kunnen maken in je nachtrust. Wil je hier nu al meer over weten? Ik heb een GRATIS Online bed advies gemaakt, waarin al dit soort tips naar voren komen. Klik op de button en ontvang direct inloggegevens om in de Academy te komen. Wil je (daarna) liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook, neem dan even contact met me op. 
checklist Nachtrust Academy - supplementen

Andere strubbelingen

Wanneer jouw klachten vooral niet-lichamelijk zijn, dan kun je eens kijken wat een voedingssupplement voor verschil kan maken. Soms kun je je nachtrust namelijk van binnenuit verbeteren. Er zijn supplementen die ervoor zorgen dat je meer rust ervaart, waardoor je makkelijker in slaap kunt vallen en waardoor ook dromen minder intens kunnen worden. Dit komt natuurlijk allemaal je nachtrust ten goede! Ook wanneer je slaapritme verstoord wordt door bijvoorbeeld nachtdiensten of een jetlag, kun je met kleine aanpassingen veel lekkerder slapen.


Hiervoor geldt echter geen 'one-size-fits-all', dus neem gerust even contact met me op voor een advies op maat. Je kunt wel alvast meer informatie vinden via de onderstaande button.
checklist Nachtrust Academy - slaapkamer

De slaapkamer

Breng lucht, rust en ruimte in je slaapkamer en je nachtrust zal verbeteren! Hoe je dat aanpakt en waar je op kunt letten, dat heb ik in een artikel beschreven. Je vindt 'm via de link in de button hieronder. 


Er valt natuurlijk per kopje nog veel meer over te vertellen, dat volgt binnenkort in een e-book. Wil je daarvan als eerst op de hoogte zijn, volg dan Nachtrust Academy op Instagram.

Gun jezelf een goede nachtrust! 

Door aan je nachtrust te werken wordt je leven een stuk aangenamer. Niet alleen voel je je meer uitgerust, andere dingen die ook belangrijk voor je zijn, zoals bijvoorbeeld gezond eten en bewegen, gaan een stuk gemakkelijker. Echt waar!

Checklist Nachtrust Academy - in slaap vallen

In slaap vallen

Wanneer je lastig in slaap valt is dat natuurlijk super vervelend. Helaas is daar geen quick fix voor om dat direct op te lossen. Wel kunnen we samen verder onderzoeken waardoor het komt dat je zo slecht in slaap valt. De oorzaak ligt misschien heel ergens anders dan dat je nu denkt!

Houd een week lang dit slaapdagboek bij en je krijgt nog veel meer inzicht in je nachtrust dan met deze checklist.

Na die week plan je een GRATIS (online) gesprek met mij in, waarin ik met je meekijk. Je krijgt dus jouw eigen, persoonlijke slaapcoach! Als dan je slaap niet verbetert... ;) 

Na dit gesprek kijken we of er nog meer stappen nodig zijn en welke dat dan zijn.

Checklist Nachtrust Academy - opstaan

Opstaan

Als jij vooral kruisjes hebt gezet bij moeilijkheden met opstaan, is ook voor jou het slaapdagboek een aanrader. Het is dé manier om nog meer inzicht te krijgen en wat je juist wel of niet doet dat van invloed is op je slaap, je nachtrust en daarmee vooral ook op hoe je wakker wordt.

Committeer jezelf een week lang om het slaapdagboek in te vullen. Na die week kun je een GRATIS persoonlijk gesprek met mij inplannen, live of online, om de inzichten uit het dagboek te halen en tips op maat te krijgen in wat je anders kunt doen zodat je energieker de dag kunt beginnen. Hallo nieuwe dag! 

Wacht niet langer en maak een eind aan slapeloze nachten!

Laten we samen je nachtrust verbeteren. Het leven is echt veel leuker al je in de nacht goed slaapt.