23 mei 2021 

help, ik slaap zo slecht!

De grote vraag die ik had: hoe nu verder?

Mijn werk bestond uit het geven van demo’s en informatieavonden bij mensen thuis of op kantoor en dit kon allemaal niet meer. Hoe kan ik dan verder? Mijn bedrijf laten groeien? Graag wilde ik zichtbaar blijven en dóór gaan als ondernemer, maar dit moest wel volledig anders dan ik gewend was. Dat geeft best wat spanning en soms zelfs stress. Ik kreeg door al deze vragen zelf een nogal groot (oké, ernstig) slaap tekort.

Mijn vriendin en teamlid Kitty en ik raakten hierover in gesprek. We keken verder, stelden vooral de vraag: wat kan wél? Zo gingen we op zoek naar nieuwe wegen. Ooit heb ik mijzelf overtuigd dat ik niet creatief was, terwijl ik wel altijd hou om iets buiten de lijntjes te kleuren en dingen net even anders te doen.

Mijn creativiteit ging stromen en ik kreeg heel veel ideeën. Dit had wel een nadeel: al die plannen kregen overdag niet echt een plek om eruit te komen, dus je raadt het al: dat gebeurde toen ik in bed lag. In het begin is dat niet erg en zelfs wel tof. Dan werkte ik het meteen in grote lijnen uit op mijn telefoon. Ook tijdens de eigenlijke ‘slaap-uurtjes’.

Maar na een paar dagen (lees: weken) brak dat toch wel op. 😉

slaap

Samen met Kitty werkte ik op dat moment mooie plannen uit en kwamen we al pratend tot de conclusie dat er misschien wel meer mensen zijn die (door deze omstandigheden) in hetzelfde schuitje zitten en slecht slapen. We besloten een week over slapen te gaan maken!

Ik ging er meer en meer over lezen en ontdekte op deze manier de (onderliggende) problemen. Heel veel dingen waarvan ik dacht ‘O ja, duhuh!’ maar toen ik me er in ging verdiepen, kwam ik erachter dat je soms met kleine aanpassingen je slaap al echt kunt verbeteren.

We hebben het thema ‘slaap’ onderverdeeld in 6 onderwerpen daar artikelen over geschreven. Deze hebben we dagelijks gedeeld in de week “Help, ik slaap zo slecht!” waarvoor we best wel wat inschrijvingen hadden.

We zouden elke dag een mail sturen, maar uiteindelijk is het iets groter geworden met een hele mooie website met members-gedeelte, waar elke dag nieuwe artikelen te vinden waren over het onderwerp van die dag.nachtrust

Ik kan je vertellen dat na die week Kitty en ik ook echt ietwat slaap tekort kwamen 😉  Maarrrr… we kregen er ook veel energie van omdat het onderwerp leeft en de site echt heel tof is geworden.

Er kwamen mooie reacties uit. Mensen die meer inzicht hebben gekregen en ook een aantal die verschillende items wilden uitproberen en zelfs aangeschaft hebben. De nachtrust is voor een aantal mensen aanzienlijk verbeterd! Ikzelf had ook mooie inzichten gekregen en sliep ondertussen ook beter. Dit smaakt naar meer…

heb een goede nachtrust.
Mariëlle Over de schrijver
arrow_drop_up arrow_drop_down