waterbed

Hoe zit dat dan met een waterbed?

Een waterbed heeft verschillende voor- en nadelen. Als voordeel wordt vaak de flexibiliteit van het watermatras genoemd. De wervelkolom en de spieren kunnen zich beter ontspannen, doordat het matras zich volledig aanpast aan de bewegingen van het lichaam. Er zijn geen drukpunten tijdens het slapen, waardoor de bloedsomloop niet wordt verstoord. 

Bovendien heeft een waterbed een thermostaat waarmee je het water kunt verwarmen (of kunt verkoelen). Je stapt nooit in een koud bed, wat zeker in koude periodes heel fijn kan zijn. Door de warmte blijven spieren ontspannen en de bloedsomloop goed.

Een waterbed is hygiënisch, omdat de watermatras maar moeilijk stof, huidschilfers en bacteriën toelaat. Zo kan huisstofmijt zich niet nestelen in een waterbed. Mensen met een allergie hebben dus voordeel bij het watermatras. Wel kan er schimmel of ‘het weer’ in de tijk om de matras heen komen, door transpiratievocht. Logisch, want het is de enige laag tussen jou en de kunststof watermatras. De SoftTopper is hiervoor ideaal. Door de vochtregulerende eigenschappen verdampt het vocht én je kunt deze eenvoudig wassen om nog schoner te houden. 

» Een waterbed is al lang geen ‘golfslagbed’ meer. «

Er zijn ook nadelen bij de aanschaf van een waterbed. De eerste die waarschijnlijk bij je opkomt is het ‘golfslagbad’: wanneer iemand draait, golft de ander gezellig mee. Gelukkig staat hier de ontwikkeling niet stil. De soft side waterbedden hebben een rand van schuim die zorgt voor meer stabiliteit dan de houten rand van een hard side bed. Ook zijn er duosystemen, waarbij het bed uit twee eenpersoons matrassen bestaat. Ideaal, omdat je per persoon je eigen hardheid en temperatuur kunt bepalen. 

Een ander nadeel is dat een waterbed niet verplaatsbaar is door het gewicht van het water.  Ook vraagt zo’n bed constant stroom om op temperatuur te blijven, wat het niet 1-2-3 tot een duurzame keuze maakt. 

Meer informatie over het onderwerp matras:

Een overzicht van de verschillende matrassen

Upgrade je matras met een topper

Wil jij meer bed advies meld je hier dan gratis aan en je krijgt via de mail hier toegang voor:

Reactie plaatsen